ایران یکی از مقاصد گردشگری گیتی است که در آن با لذیذترین غذاها از انواع کبابها تا انواع خورشهای خوشمزه از گردشگران پذیرایی میکند. مزه و تنوع بینظیر غذاهای ایرانی، تجربهای لذتبخش و فراموشنشدنی را برای گردشگران داخلی و خارجی رقم میزند. از معروفترین غذاهای ایرانی میتوان بوسیله کباب اشاره کرد که یک غذای ملی بهشمار میرود، هرچند که به شکلهای مختلفی تو نقاط مختلف ناحیه طبخ و سرو میشود.مقالههای مرتبط:خوشمزه ترین غذاهای ایرانی در هر یک از شهرهای ایران۱۰ غذای محبوب میان ایرانیان
اما این همه وقوع نیست و غذاهای محلی متنوعی در شهرهای ایران تهیه میشوند که خوردن آنها را تو سفرهای ایرانگردیتان به شما وعظ میکنیم. درضمن شما میتوانید سیاهه دهها تیشه از آژانسهای معتبر کشور را تو کجارو مشاهده و از میان آنها ارزانترین تیشه ایرانگردی را هویدا کنید. برای اینکه بدانید غذاهای معروف برخی از شهرهای زیبای ایران کدامند، با ما همراه باشید.میرزاقاسمی، گیلان
عطر و بوی میرزاقاسمی به خودیخود وسوسهانگیز است. محتویات این غذای گیاهی شامل تعدادی سیر، بادمجان کبابی لهشده، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه میشود. تخممرغ را همچنین در نهایت به این خیساندن تکثیر میکنند، هرچند برای اینکه یک غذای کاملاً گیاهی داشته باشید، میتوانیم تخممرغ را حذف کنید. طعم دودی میرزا قاسمی باعث شده است که این طعام داخل زمرهی طعمهای تکراری قرار نگیرد. باوجودی که میرزاقاسمی را بهعنوان پیش غذا درخت سرو میکنند، اما این غذا بهحدی لذیذ است که همراه با نان خواه برنج، یک وعده غذای واقعی محسوب میشود.
میرزا قاسمی توسط محمدقاسم خان والی فرمانده رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع شد و توسط او بسط یافت و به شهرت او نیز اسمگذاری شد. میرزا قاسمی در گیلان معمولاً با برنج سرویس میشود؛ ولی اخیراً سرو آن با نان همچنین رایج شده است.باقالی قاتوق، گیلان و مازندران
شاید باورش دشوار باشد که بتوان با باقالی یک غذای متجاوز خوش طعم تمهید کرد، اما باقالی قاتوق نظر شما را تغییر خواهد داد. باقالی قاتوق از خورشهای بسیار مشهور خطهی شمال است که با ترکیب پاچ باقلا (نام دیگر: لوبیای کشاورزی) شوید، سفر و تخم مرغ تمهید میشود. شاید تا بوسیله حال در شمال کشور این طور لوبیاهایی را دیده باشید که برضد سایر حبوبات بدون پوست و بوسیله شکل نم خورده و تازه فروخته میشوند. پاچ باقلا را پس از خیس خوردن بوسیله همراه شوید و سفر و ادویه داخل چربی تفت میدهند، با افزودن آب و پس از جا افتادن خورش، روی باقلا قاتق تخممرغ میشکنند. مردم گیلان خورشها را در ظروف سفالی مخصوص این استان به معروفیت گَمَج میپزند. این خورش لذیذ به همراه پلو سرویس میشود.کلم پلو، شیراز
افراد زیادی از بوی کلم بیزارند، اما شاید اگر کلم پلوی شیرازی را امتحان کنند، نظرشان تغییر کند. کلمپلو یکی از غذاهای محلی شیراز است که آدم سراسر ایران آن را میشناسند و طبخ هم میکنند. این خوردنی با کلم قمری، برنج، پیاز، گوشت چرخکرده، آرد نخودچی و سبزی (شوید، تره، جعفری و ترخون) ورزیده میشود. روی این غذا را با گوشت قلقلی تزیین میکنند، هرچند افراد گیاهخوار میتوانند این مادهی غذایی را حذف کنند. این غذا به محاسبه ارزش غذایی حزن چونی بالایی دارد و بسیار مغذی است. شیرازیها این طعام را با ماست و سبزیخوردن مصرف میکنند.بریانی، اصفهان
بریانی اصفهان هم از آن گروه غذاهایی است که بعید است بخورید و عاشقش نشوید. بریانی از گوشت، جگر سفید، پیاز، روغن، دارچین، نعناع خشک، زعفران و کشک تدارک میشود. برای سرخ کردن بریانی از کفگیر مخصوص بریانی اصفهان مصرف میکنند. از مهمترین نکات بخاطر تهیه یک بریانی اعلا اضافه کردن ادویههای اصفهانی و چگونگی پخت گوشت با قید و اجاق ویژه است. اغلب برشی از نارنج یا لیموی تازه به همراه ریحان، دوغ محلی و برشی از پیاز همراه با این غذا سرویس میشود؛ اما از مهمترین نکته برای لذیذتر شدن این خوردنی استفاده از نان سنگک است.
بریانی آنقدر مشهور و محبوب است که در بقیه شهرها اندوه شناخته شده است و کاردان میشود؛ اما واضح است که بهترین بریانی را باید در رستورانهای سنتی اصفهان بخورید. یکی از معروفترین رستورانها اصفهان، رستوران بریانی اعظم است که انسان برای اسقاء کردن بریانی جلوی آن صف میکشند. باتوجه بوسیله اینکه این کاباره داخل مجاورت رودخانه راحتی دارد، میتوانید سپس از صرف کردن خوردنی قدمی در بر رودخانه و پلهای نامی آن بزنید.آش شولی، یزد
غیرممکن است به خانهی یک یزدی بروید و او آش شولی برای شما سرو نکند. افراد گیاهخوار منتظر این آش میشوند چراکه مملو از سبزیجات است. این خوردنی از معروفترین غذاهای سنتی در استان یزد بهشمار میرود که غذایی بسیار ساده و با روش طبخی آسان که در عین بیآلایشی از طعمی لذیذ نیز برخوردار است. چاشنی اصلی این آش سرکه است که در نبود آن میتوان از خالق انار نیز مصرف کرد. انسان استان یزد این خوراک مغذی را با استفاده از سبزی آش (اسفناج، شوید، تره، جعفری، شنبلیله) چغندر، پیاز، آرد، نعناع، عدس، روغن، نمک، زرچوبه، سرکه و در قیافه لزوم، خالق انار تهیه میکنند. بااینکه آش شولی خانگی طعم دیگری دارد و بیش خوشمزه است، اما گردشگران میتوانند این آش خوش طعم را در رستوران هتل جادهی ابریشم نیز با همان طعم و مزه اشتیاق کنند.کوفته، تبریز
ضعیف تبریزی معروفترین غذای تبریز است که به دلیل محبوبیت بسیاری که دارد در بقیه مناطق ایران همچنین پخته می شود. اما مسلماً برای اسقاء کردن فرسوده تبریزی مستند باید به تبریز سفر کنید. در گذشته برای تهیهی کوفته، گوشت را در هاون سنگی میکوبیدند و سپس سبزیجات و لپه را به آن اضافه میکردند. اما امروزه بیشتر از گوشت چرخکرده بههمراه برنج، پیاز، لپه و ادویههای مختلف برای تهیهی این طعام کاربرد میکنند. این مواد را به شکلی خمیر درمیآورند و در انتها بی قراری گردو، آلو، پیاز سرخشده، زرشک و بعضیها اندوه تخممرغ داخل آن میگذارند و در سسی که از خالق گوجهفرنگی و آب و زعفران تهیه شده، میپزند. معمولاً کوفتهها را با پیاز سرخشده، زرشک و جوز تزئین کرده و نوش جان میکنند. سس غذا را بهصورت جداگانه سرو میکنند که با نان زده میشود، بعد کوفتهها را درخت سرو میکنند که همراه با ترشی یا یک بشقاب سبزی نوشانیدن و البته نان میل میشود.بز قورمه، کرمان
بز قورمه با این لقب عجیب، یکی از غذاهای خوشمزهی استان کرمان محسوب میشود که بوسیله دلیل وجود گوشت بزغاله درون ترکیب مواد اولیهاش آن را به این لقب نامیدهاند. این غذای لذیذ از موادی همچون نخود، پیاز، سیر، گوشت بز بدون استخوان، کشک، زعفران، نعناع داغ، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه میشود. به برهان این که باید از شب قبل بقولات را خیس کنید، مدت پخت آن طولانی است. مردم کرمان این غذای سنتی را حزن با برنج و هم با نان سرو میکنند. چنانچه به دنبال خورش سنتی زیاد متفاوت و خوشمزهای هستید، بز قورمه را امتحان کنید که به عقیدهی بسیاری طعمی فوقالعاده دارد. این طعام بیش شبیه بوسیله گوشت کوبیدهی آبگوشت است، فقط آن را با کشک و نان سرو میکنند. یکی از بهترین مکانها برای چشیدن این غذای خوشمزه، مهمانخانه باغ شازده است.قلیه ماهی، جنوب
شاید بتوان قلیه ماهی را مشهورترین و پرطرفدارترین غذای جنوبی نامید؛ تو واقع این طعام با اندکی تفاوت در مواد اولیه، در استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان طبخ میشود. البته این غذا داخل سیرت و جنوب کشور بوسیله شیوههای متفاوتی طبخ میشود. بدیهی است که رخصت پخت جنوبی این غذا غصه طعمی متفاوت نسبت بوسیله روشهای دیگر دارد. محتویات واقعی این غذا شامل ماهی، سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، تمر هندی، پیاز، ادویهجات (نمک، زردچوبه و فلفل) و آرد غله میشود.
بهترین نوع ماهی برای پخت این خوردنی سنگسر، هامور، شیر و سرخو است. یکی از نکتههای رادیکال در طبخ قلیه ماهی مخلوط کردن آرد و تمبر هندی باهم است. داخل جنوب معمولاً این غذا را که آماده کردن آن زمان قدری میبرد، به همراه للک یا شکر پلو خواست میکنند که البته طعم تند و ترشان تو به خشکی امدن پلوهای شیرین ترکیبی ارزان میسازد، اما شما میتوانید از پلوی ساده یا زعفرانی هم استعمال کنید. ایرانیها طبع غذاها را سرد یا گرم میدانند، در این طعام وجود ماهی و سبزیجات طبع این غذا را سرد میکند، بههمین دلیل این خوردنی را معمولاً با عروج ترشی سرو میکنند تا آن را متعادل نرم.کباب شیشلیک، مشهد
شیشلیک نوعی تفته و یکی از غذاهای گران ارج و سنتی تو کشورهای ایران، شوروی سابق، مغولستان و بخشهایی از اروپای مرکزی محسوب میشود. در ایران اما روشهای پخت مخصوص خویشتن را دارد و یکی از غذاهای اسمی شهر مشهد بهحساب میآید. شیشلیک شاندیز با شهرتی جهانی، از شش لقمه گوشت راستهی گوسفندی تهیه میشود که مزه فوق العادهی هم دارد. این خوردنی به حدی لبریز طرفدار و خوشمزه است که در نقاط اضافی از ایران، رستورانهایی به همین شهرت تأسیس شدهاند و این سنخ با حرارت را با روش طبخ مخصوص شهر شاندیز به مشت مشتریان میرسانند.
البته شیشلیک تو تمام ایران بوسیله روشهای مختلفی آماده میشود؛ اما در مشهد و شاندیز گوشت را به همراه دنده به سیخ میکشند. درون تهیهی کباب باید نکات زیادی را پاس کرد تا گوشت آبدار و لذیذ بماند. گوشت، مادهی اصلی برای تهیهی این آب پز لذیذ است، اما بخاطر خوشمزهتر کردن و ترد کردن آن از ماست، زعفران، آبلیمو، روغن و فلفل مصرف میکنند. همچنین در کنار آن گوجه فرنگی بی آرامی تفته میکنند. شهر شاندیز و طرقبه حدود ۳۰ دقیقه با شهر مشهد فاصله دارد و لبالب از رستورانهایی است که این غذا را درخت سرو میکنند.
اگر برای سفر به مشهد و سایر شهرهای داخلی و خارجی بوسیله دنبال بلیط ارزان هواپیما هستید متصل میتوانید از عادت اتومبیل جستجوی تصعید کجارو، ارزان ترین بلیط هواپیما به نشانه مورد دید خود را یافته و از فروشندههای شریف معامله کنید.
اما این همه وقوع نیست و غذاهای محلی متنوعی در شهرهای ایران تهیه میشوند که خوردن آنها را تو سفرهای ایرانگردیتان به شما وعظ میکنیم. درضمن شما میتوانید سیاهه دهها تیشه از آژانسهای معتبر کشور را تو کجارو مشاهده و از میان آنها ارزانترین تیشه ایرانگردی را هویدا کنید. برای اینکه بدانید غذاهای معروف برخی از شهرهای زیبای ایران کدامند، با ما همراه باشید.میرزاقاسمی، گیلان
عطر و بوی میرزاقاسمی به خودیخود وسوسهانگیز است. محتویات این غذای گیاهی شامل تعدادی سیر، بادمجان کبابی لهشده، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه میشود. تخممرغ را همچنین در نهایت به این خیساندن تکثیر میکنند، هرچند برای اینکه یک غذای کاملاً گیاهی داشته باشید، میتوانیم تخممرغ را حذف کنید. طعم دودی میرزا قاسمی باعث شده است که این طعام داخل زمرهی طعمهای تکراری قرار نگیرد. باوجودی که میرزاقاسمی را بهعنوان پیش غذا درخت سرو میکنند، اما این غذا بهحدی لذیذ است که همراه با نان خواه برنج، یک وعده غذای واقعی محسوب میشود.
میرزا قاسمی توسط محمدقاسم خان والی فرمانده رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع شد و توسط او بسط یافت و به شهرت او نیز اسمگذاری شد. میرزا قاسمی در گیلان معمولاً با برنج سرویس میشود؛ ولی اخیراً سرو آن با نان همچنین رایج شده است.باقالی قاتوق، گیلان و مازندران
شاید باورش دشوار باشد که بتوان با باقالی یک غذای متجاوز خوش طعم تمهید کرد، اما باقالی قاتوق نظر شما را تغییر خواهد داد. باقالی قاتوق از خورشهای بسیار مشهور خطهی شمال است که با ترکیب پاچ باقلا (نام دیگر: لوبیای کشاورزی) شوید، سفر و تخم مرغ تمهید میشود. شاید تا بوسیله حال در شمال کشور این طور لوبیاهایی را دیده باشید که برضد سایر حبوبات بدون پوست و بوسیله شکل نم خورده و تازه فروخته میشوند. پاچ باقلا را پس از خیس خوردن بوسیله همراه شوید و سفر و ادویه داخل چربی تفت میدهند، با افزودن آب و پس از جا افتادن خورش، روی باقلا قاتق تخممرغ میشکنند. مردم گیلان خورشها را در ظروف سفالی مخصوص این استان به معروفیت گَمَج میپزند. این خورش لذیذ به همراه پلو سرویس میشود.کلم پلو، شیراز
افراد زیادی از بوی کلم بیزارند، اما شاید اگر کلم پلوی شیرازی را امتحان کنند، نظرشان تغییر کند. کلمپلو یکی از غذاهای محلی شیراز است که آدم سراسر ایران آن را میشناسند و طبخ هم میکنند. این خوردنی با کلم قمری، برنج، پیاز، گوشت چرخکرده، آرد نخودچی و سبزی (شوید، تره، جعفری و ترخون) ورزیده میشود. روی این غذا را با گوشت قلقلی تزیین میکنند، هرچند افراد گیاهخوار میتوانند این مادهی غذایی را حذف کنند. این غذا به محاسبه ارزش غذایی حزن چونی بالایی دارد و بسیار مغذی است. شیرازیها این طعام را با ماست و سبزیخوردن مصرف میکنند.بریانی، اصفهان
بریانی اصفهان هم از آن گروه غذاهایی است که بعید است بخورید و عاشقش نشوید. بریانی از گوشت، جگر سفید، پیاز، روغن، دارچین، نعناع خشک، زعفران و کشک تدارک میشود. برای سرخ کردن بریانی از کفگیر مخصوص بریانی اصفهان مصرف میکنند. از مهمترین نکات بخاطر تهیه یک بریانی اعلا اضافه کردن ادویههای اصفهانی و چگونگی پخت گوشت با قید و اجاق ویژه است. اغلب برشی از نارنج یا لیموی تازه به همراه ریحان، دوغ محلی و برشی از پیاز همراه با این غذا سرویس میشود؛ اما از مهمترین نکته برای لذیذتر شدن این خوردنی استفاده از نان سنگک است.
بریانی آنقدر مشهور و محبوب است که در بقیه شهرها اندوه شناخته شده است و کاردان میشود؛ اما واضح است که بهترین بریانی را باید در رستورانهای سنتی اصفهان بخورید. یکی از معروفترین رستورانها اصفهان، رستوران بریانی اعظم است که انسان برای اسقاء کردن بریانی جلوی آن صف میکشند. باتوجه بوسیله اینکه این کاباره داخل مجاورت رودخانه راحتی دارد، میتوانید سپس از صرف کردن خوردنی قدمی در بر رودخانه و پلهای نامی آن بزنید.آش شولی، یزد
غیرممکن است به خانهی یک یزدی بروید و او آش شولی برای شما سرو نکند. افراد گیاهخوار منتظر این آش میشوند چراکه مملو از سبزیجات است. این خوردنی از معروفترین غذاهای سنتی در استان یزد بهشمار میرود که غذایی بسیار ساده و با روش طبخی آسان که در عین بیآلایشی از طعمی لذیذ نیز برخوردار است. چاشنی اصلی این آش سرکه است که در نبود آن میتوان از خالق انار نیز مصرف کرد. انسان استان یزد این خوراک مغذی را با استفاده از سبزی آش (اسفناج، شوید، تره، جعفری، شنبلیله) چغندر، پیاز، آرد، نعناع، عدس، روغن، نمک، زرچوبه، سرکه و در قیافه لزوم، خالق انار تهیه میکنند. بااینکه آش شولی خانگی طعم دیگری دارد و بیش خوشمزه است، اما گردشگران میتوانند این آش خوش طعم را در رستوران هتل جادهی ابریشم نیز با همان طعم و مزه اشتیاق کنند.کوفته، تبریز
ضعیف تبریزی معروفترین غذای تبریز است که به دلیل محبوبیت بسیاری که دارد در بقیه مناطق ایران همچنین پخته می شود. اما مسلماً برای اسقاء کردن فرسوده تبریزی مستند باید به تبریز سفر کنید. در گذشته برای تهیهی کوفته، گوشت را در هاون سنگی میکوبیدند و سپس سبزیجات و لپه را به آن اضافه میکردند. اما امروزه بیشتر از گوشت چرخکرده بههمراه برنج، پیاز، لپه و ادویههای مختلف برای تهیهی این طعام کاربرد میکنند. این مواد را به شکلی خمیر درمیآورند و در انتها بی قراری گردو، آلو، پیاز سرخشده، زرشک و بعضیها اندوه تخممرغ داخل آن میگذارند و در سسی که از خالق گوجهفرنگی و آب و زعفران تهیه شده، میپزند. معمولاً کوفتهها را با پیاز سرخشده، زرشک و جوز تزئین کرده و نوش جان میکنند. سس غذا را بهصورت جداگانه سرو میکنند که با نان زده میشود، بعد کوفتهها را درخت سرو میکنند که همراه با ترشی یا یک بشقاب سبزی نوشانیدن و البته نان میل میشود.بز قورمه، کرمان
بز قورمه با این لقب عجیب، یکی از غذاهای خوشمزهی استان کرمان محسوب میشود که بوسیله دلیل وجود گوشت بزغاله درون ترکیب مواد اولیهاش آن را به این لقب نامیدهاند. این غذای لذیذ از موادی همچون نخود، پیاز، سیر، گوشت بز بدون استخوان، کشک، زعفران، نعناع داغ، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه میشود. به برهان این که باید از شب قبل بقولات را خیس کنید، مدت پخت آن طولانی است. مردم کرمان این غذای سنتی را حزن با برنج و هم با نان سرو میکنند. چنانچه به دنبال خورش سنتی زیاد متفاوت و خوشمزهای هستید، بز قورمه را امتحان کنید که به عقیدهی بسیاری طعمی فوقالعاده دارد. این طعام بیش شبیه بوسیله گوشت کوبیدهی آبگوشت است، فقط آن را با کشک و نان سرو میکنند. یکی از بهترین مکانها برای چشیدن این غذای خوشمزه، مهمانخانه باغ شازده است.قلیه ماهی، جنوب
شاید بتوان قلیه ماهی را مشهورترین و پرطرفدارترین غذای جنوبی نامید؛ تو واقع این طعام با اندکی تفاوت در مواد اولیه، در استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان طبخ میشود. البته این غذا داخل سیرت و جنوب کشور بوسیله شیوههای متفاوتی طبخ میشود. بدیهی است که رخصت پخت جنوبی این غذا غصه طعمی متفاوت نسبت بوسیله روشهای دیگر دارد. محتویات واقعی این غذا شامل ماهی، سبزی قلیه (گشنیز و شنبلیله)، تمر هندی، پیاز، ادویهجات (نمک، زردچوبه و فلفل) و آرد غله میشود.
بهترین نوع ماهی برای پخت این خوردنی سنگسر، هامور، شیر و سرخو است. یکی از نکتههای رادیکال در طبخ قلیه ماهی مخلوط کردن آرد و تمبر هندی باهم است. داخل جنوب معمولاً این غذا را که آماده کردن آن زمان قدری میبرد، به همراه للک یا شکر پلو خواست میکنند که البته طعم تند و ترشان تو به خشکی امدن پلوهای شیرین ترکیبی ارزان میسازد، اما شما میتوانید از پلوی ساده یا زعفرانی هم استعمال کنید. ایرانیها طبع غذاها را سرد یا گرم میدانند، در این طعام وجود ماهی و سبزیجات طبع این غذا را سرد میکند، بههمین دلیل این خوردنی را معمولاً با عروج ترشی سرو میکنند تا آن را متعادل نرم.کباب شیشلیک، مشهد
شیشلیک نوعی تفته و یکی از غذاهای گران ارج و سنتی تو کشورهای ایران، شوروی سابق، مغولستان و بخشهایی از اروپای مرکزی محسوب میشود. در ایران اما روشهای پخت مخصوص خویشتن را دارد و یکی از غذاهای اسمی شهر مشهد بهحساب میآید. شیشلیک شاندیز با شهرتی جهانی، از شش لقمه گوشت راستهی گوسفندی تهیه میشود که مزه فوق العادهی هم دارد. این خوردنی به حدی لبریز طرفدار و خوشمزه است که در نقاط اضافی از ایران، رستورانهایی به همین شهرت تأسیس شدهاند و این سنخ با حرارت را با روش طبخ مخصوص شهر شاندیز به مشت مشتریان میرسانند.
البته شیشلیک تو تمام ایران بوسیله روشهای مختلفی آماده میشود؛ اما در مشهد و شاندیز گوشت را به همراه دنده به سیخ میکشند. درون تهیهی کباب باید نکات زیادی را پاس کرد تا گوشت آبدار و لذیذ بماند. گوشت، مادهی اصلی برای تهیهی این آب پز لذیذ است، اما بخاطر خوشمزهتر کردن و ترد کردن آن از ماست، زعفران، آبلیمو، روغن و فلفل مصرف میکنند. همچنین در کنار آن گوجه فرنگی بی آرامی تفته میکنند. شهر شاندیز و طرقبه حدود ۳۰ دقیقه با شهر مشهد فاصله دارد و لبالب از رستورانهایی است که این غذا را درخت سرو میکنند.
اگر برای سفر به مشهد و سایر شهرهای داخلی و خارجی بوسیله دنبال بلیط ارزان هواپیما هستید متصل میتوانید از عادت اتومبیل جستجوی تصعید کجارو، ارزان ترین بلیط هواپیما به نشانه مورد دید خود را یافته و از فروشندههای شریف معامله کنید.
- ۹۸/۰۲/۲۱